Douwe Egberts Espressobonen Café Crème 5+1

Douwe Egberts Espressobonen Café Crème 5+1

Valk Professional

Bij Van der Valk zijn we trots op onze lekkere koffie. Ons huismerk hebben we in samenwerking met Douwe Egberts gemaakt. Zo bieden wij u koffie van topkwaliteit, die in onze hotels de standaard is. Eén van deze smaken is de Café Crème.
€89,70
€74,75
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Luxe hotel kwaliteit bij jou thuis
  • Het assortiment uit onze Valk Exclusief hotels
Specificaties
SKU
479524
Bonensoort
Blend Arabica/Robusta
Herkomst
Colombia
Inhoud
6 kilogram
Productomschrijving

De café creme heeft een krachtig, rond en licht pittig smaakprofiel. Deze is minder complex dan de Dark Roast, een allemansvriend.

Deze koffie is UTZ gecertificeerd. 

Verschillende brandingen

Dankzij het branden verandert de groene boon naar de voor ons zo bekende bruine kleur. De smaak en aroma van een kopje koffie worden onder andere bepaald door het brandingsproces. We hebben het dan over light, medium en dark roast. Om te voorkomen dat de bonen verbranden worden ze continu in beweging gehouden tijdens het branden.

Light roast
De naam geeft het eigenlijk al een beetje weg; deze koffieboon heeft de lichtste kleur doordat deze slechts korte tijd is gebrand. Met een lichte branding krijgt u de natuurlijke smaak van koffie in uw kopje. Op deze bonen is ook geen olielaagje te vinden omdat ze op relatief lage temperatuur worden gebrand. De smaak van een light roast is subtiel en lichtzuur.

Medium roast
Bonen met een medium roast zijn iets langer gebrand dan de light roast, hierdoor zijn ze iets donkerder van kleur. Ook bij de medium roast is de temperatuur bij het branden nog niet hoog genoeg voor het ontstaan van een olielaagje om de boon. De natuurlijke smaak van de boon komt nog steeds goed naar voren maar maakt gedeeltelijk plaats voor meer aroma's en pit. De smaak van de medium roast is te omschrijven als lichtzuur met bittere afdronk.